Jij zegt sellery, ik zeg selderij
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram knolselderij
- 3 stengels bleekselderij
- 1½ dl halfvolle melk
- ½ eetlepel mosterd
- Paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
- Maak er met hete melk en de mosterd een smeuïge puree van.
- Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 360 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 10 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram |
Vet | 2 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum