Getty Images
Wat eten we vanavond? Maak uw eigen peulenparade! Dit heerlijke hoofdgerecht zit boordevol groente en is ideaal voor een balansdag. Het recept is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 300 gram snijbonen
- Stukje ui
- Ca. 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel olie
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Maak van de azijn met ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen.
- Laat de groente afkoelen.
- Snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes basilicum.
- Meng dit door de bonen.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.Hiervoor heb je nodig...
- 2 vegetarische schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 95 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 3 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 7 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum