Maandag: Snijbonensalade

Getty Images

Wat eten we vanavond? Maak uw eigen peulenparade! Dit heerlijke hoofdgerecht zit boordevol groente en is ideaal voor een balansdag. Het recept is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 300 gram snijbonen
  • Stukje ui
  • Ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding  

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  2. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
  3. Snijd het stukje ui heel fijn.
  4. Maak van de azijn met ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen.
  5. Laat de groente afkoelen.
  6. Snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes basilicum.
  7. Meng dit door de bonen.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 vegetarische schnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
95 kcal
450 kcal
Eiwit
3 gram
20 gram
Koolhydraten
5 gram
35 gram
Vet5 gram
20 gram
Verzadigd vet
1 gram
4 gram
Vezels
7 gram
15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum