Met dit ijzersterke recept heeft u gegarandeerd een heerlijk gerecht op tafel. Het recept is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 uien
- 750 gram spinazie
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- Ca. 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Fruit de uien in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische roerbakreepjes mee.
- Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.
- Giet er eventueel wat vocht af.
- Maak het geheel op smaak met peper en een beetje zout.
- Maak van de gare aardappelen en de hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
- Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 525 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 70 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum