Maandag: stamppot met gemengde groente

Vandaag lekker ouderwets genieten van een heerlijke stamppot. Met een extra bite door de cashewnoten. Een gerecht dat uitermate geschikt is voor de balansdag. Deze vegetarische stamppot is voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 200 gram witte kool
  • 1 prei
  • 200 gram knolselderij
  • 2 dl groentebouillon
  • 100 gram tofu
  • 25 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kropje radicchio of handje rucola

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de kool in repen, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  4. Breng de aardappelen met de groente in de bouillon aan de kook. Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  6. Hak de cashewnoten grof.
  7. Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten bruin.
  8. Stamp de aardappelen met de groente door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
  9. Snijd de radichio in repen.
  10. Meng de radichio of de rucola door de stamppot.
  11. Schep de tofu er op en strooi de gehakte noten er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 440 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 50 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum