Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van +30 minuten.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram gare rode bietjes
- 1 kleine ui
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Azijn
- 2 theelepels suiker
- Ca. 1 dl bouillon
- 1 bosuitje
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
- Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 325 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 9 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 65 gram |
Vet | 1 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 0 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum