Pittig met een pepertje
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 dl groentebouillon
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen
- 10 zwarte olijven
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen eenmaal en snijd de ui in snippers.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui.
- Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de groente in ca. 10 minuten gaar worden.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Halveer de olijven.
- Schep de witte bonen, de olijven en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 290 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 60 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 20 gram | 25 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum