Getty Images
Een vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. De bereidingstijd bedraagt 15 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 (rode) ui
- ½ spaanse peper
- 250 gram maïskorrels (pot of blik)
- 1 kleine courgette
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- ± 2 eetlepels sojasaus of ketjap
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper, weinig zout en de kerrie.
- Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Laat de maïs uitlekken.
- Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
- Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 330 kcal | 545 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum