Maandag: Tofu met maïs

Getty Images

Een vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. De bereidingstijd bedraagt 15 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 (rode) ui
  • ½ spaanse peper
  • 250 gram maïskorrels (pot of blik)
  • 1 kleine courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • ± 2 eetlepels sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper, weinig zout en de kerrie.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Laat de maïs uitlekken.
  5. Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
  8. Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  9. Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
330 kcal
545 kcal
Eiwit
15 gram
25 gram
Koolhydraten
30 gram
70 gram
Vet15 gram
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
2 gram
Vezels
6 gram
8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum