Maandag: varkensvlees met olijven

Getty Images

Een met smaak gestoofd hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • Mespunt gedroogd rozemarijn

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en weinig zout. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
  • Voeg de wijn, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 200 kcal 545 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 1 gram 65 gram
Vet 8 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 15 gram


Menu van de Week

Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum