Getty Images
Een bonensoep voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Heerlijk winters.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- Stuk knolselderij (ca. 200 gram)
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel currypasta (pot)
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillontablet
- 1 blikje of kleine pot maïs
- 1 blikje of kleine pot bruine bonen
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de currypasta tot het gaat geuren.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg 7½ dl water toe met de bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij gaar.
- Laat de mais en de bruine bonen uitlekken.
- Voeg de gezeefde tomaten, de mais en de bruine bonen toe en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 255 kcal | 420 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 55 gram |
Vet | 8 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum