Getty Images
Een goed begin van de week. Deze verrukkelijke vegetarische ovenschotel heeft een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten.
Ingrediënten
- 175 gram zilvervliesrijst
- 400 gram prei
- 150 gram grot- of kastanjechampignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 3 eieren
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 150 gram halfvolle kwark
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Roerbak de prei kort in de margarine.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roerbak de champignons kort mee.
- Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met peper, een beetje zout en tijm.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Roer de eidooiers met de geraspte citroenschil door de kwark.
- Meng de prei met champignons en het kwarkmengsel door de rijst.
- Spatel er de eiwitten door.
- Schep dit in een ovenvaste schaal.
- Laat het gerecht in de oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 500 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum