Top 5: Aziatisch in Limburg

U heeft bij Limburg waarschijnlijk niet direct de associatie met het Verre Oosten. Toch zijn er een aantal zeer goede Aziatische restaurants te vinden in de meest zuidelijke provincie van ons land. IENS heeft de vijf beste voor u op een rijtje gezet.

Achter het Maastrichtse Onze Lieve Vrouwenplein vindt u een bijzonder restaurant; Thaiichi. De inrichting is modern en sober met veel houten elementen. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u hier Thais eten. Naast de Thaise gerechten serveren ze hier echter ook de heerlijkste Japanse gerechten. Denk hierbij aan licht gegrilde plakjes zalm met ponzu-saus, viskoekjes, gepaneerde tijgergarnalen, botermalse ossehaas en natuurlijk sushi en sashimi. Leuk dat er voordelige combinatiemenu's zijn tussen de Japanse en Thaise keuken. Handig als u niet kunt kiezen tussen al dat lekkers op de kaart...

In een wat ongezellig pand aan de Bokstraat 75 in Heerlen is Indisch restaurant Surabaya gevestigd. Het interieur is zeker niet opvallend, maar bij het zien van de kaart blijkt dat het hier wel degelijk om een bijzonder restaurant gaat. Het menu is zeer uitgebreid en er staan veel speciale gerechten op die je niet zomaar overal tegenkomt. Een klein greep uit het ruime assortiment: swiwi ayam (met sinaasappel en honing bereide kippenvleugels), martabak kambing (in flensjes krokant gebakken kruidig geitengehakt), sung pangsit udang (geurige kippenbouillon gevuld met garnalenflesjes), itik panggang (geroosterde eend), ikan masak nenas asam manis (gefrituurde zeebaarsfilet), maar ook klassiekers als soto ayam (originele Indonesische kippensoep) en de welbekende Indonesische rijsttafel ontbreken hier niet. Alle gerechten zijn even lekker en zeer redelijk geprijsd. Probeer hier vooral de saté; deze wordt in de tuin op houtskool geroosterd en is werkelijk niet te versmaden! Zeker een aanrader als u in de buurt bent van Heerlen!

Bij Sukhotai in Maastricht worden geen concessies gedaan aan de Nederlandse smaak . Hier wordt authentiek Thais gekookt. De recepten zijn van moeder op zoon overgegaan en iedere week worden er zelfs ingrediënten vers ingevlogen vanuit Bangkok .De specialiteiten van dit restaurant, Tom Yam-soep en een stoofschotel uit Zuid-Thailand, zijn verrukkelijk! Al is de keuze voor deze gerechten misschien minder goed besteed aan mensen die niet goed tegen pittig eten kunnen. Voor hen staan er gelukkig genoeg milde alternatieven op de kaart. Denk hierbij aan kipfilet met cashewnoten of supermalse ossenhaas. Heeft u moeite met kiezen uit de tachtig à la carte gerechten of uitstekende wijnen van de uitgebreide menukaart? Vertel de vriendelijke eigenaar waar u van houdt en hij helpt u met maken van de juiste keuze. Zijn de ruime porties te groot voor u? Bij dit restaurant krijgt u de left-overs mee in een doggy bag. Een duurzaam initiatief om voedselverspilling tegen te gaan!

Top 5: Aziatisch in Limburg 

Missing media-item.



Auteur 
Bron 
  • IENS