Biologische restaurants zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Wij geven u vijf tips van de best beoordeelde biologische restaurants.
De Kromme Dissel in Heelsum is een klassieker. Hier brengen ze al jaren hun gasten in vervoering. Dit doen ze volgens een simpele maar doeltreffende methode: door de producten te laten spreken. Een blik op de specialiteitenkaart onderstreept dit nog eens. Geen poespas, maar mooie gerechten van al even mooie ingrediënten. Krokant gebakken zwezerik met een uitsmijter van chorizo Ibérico de bellota. Lendestuk en pastrami van Wagyurund, kubus van dikke frieten en en een jus van grove mosterd. Alleen het beste is goed genoeg voor de gasten van De Kromme Dissel!
In het Hoge Noorden in de bosrijke omgeving van Leens zit in een zijgebouw van de uit de Middeleeuwen stammende borg Verhildersum restaurant Schathoes. De perfecte plek om alles van je af te laten vallen na een drukke dag en een paradijsje voor de liefhebber van biologische producten. De groenten komen uit Leens en uit de borgtuin. Het wild wordt geschoten door jachtclub Nimrod. De eenden komen uit de eendenkooi in de Westpolder. De paling wordt gevangen in het Reitdiep en de garnalen in de Waddenzee. De kaas halen ze bij de geitenkaasmakerij de Oude Streek in Zevenhuizen. Zo weet u precies waar alle heerlijkheden op uw bord vandaan komen!
15a is het huisnummer én de naam van dit restaurant aan de Kerkstraat in Bussum. Een tikkeltje eigenwijs om je restaurant zo te noemen, maar dat past ook wel bij deze zaak. Het à la carte-principe hebben ze overboord gegooid. Op de wekelijks wisselende kaart staan alle gerechten in een vaste volgorde. U betaalt een vast bedrag per gerecht en kunt zelf besluiten wanneer het genoeg is geweest. Gaat u voor het volledige culinaire avontuur, dan kan dit tot wel acht gangen duren!
Top 5 biologische restaurants
- De Kromme Dissel, Heelsum (Frans)
- Schathoes, Leens (Frans/Italiaans)
- Restaurant15a, Bussum (Internationaal)
- Aan Sjuuteeänd, Schinnen (Regionaal)
- De Schans, Montfoort (Internationaal)
- IENS