In Nederland hebben veel restaurants een vegetarisch gerecht op het menu staan. Eet u geen vlees en/of vis? Dan kunt u ook een keer naar een vegetarisch restaurant gaan! Óók lekker voor niet-vegetariërs.
Oesterzwammenragout met kervelknolletjes, riso nero en pompoencrème. Linguini met zachte knoflook en room, citroen en peterselie. Gepocheerde peer met verse ricotta en rucolapesto en crème van waterkers. Bij Herberg de Kop van ’t Land proef je de natuur op je bord. “Nooit geweten dat het zó lekker kon zijn!” is een veelgehoorde uitroep van niet-vegetariërs na een diner bij dit goed bewaarde geheim in Dordrecht. De hele avond genieten van mooie wijnen, verfijnde smaken en verrassende combinaties kan natuurlijk alleen maar deze uitkomst hebben.
Veel mensen denken dat de mogelijkheden beperkt zijn als je geen vlees of vis serveert. Vegetarisch restaurant Betty’s in Amsterdam bewijst dat het tegendeel waar is. De eigenaar gaat dagelijks op pad om de mooiste producten uit te zoeken en zet elke dag de tafel vol met weer andere lekkere hapjes. Prachtige olijven uit Italië, gemarineerde artisjok, gecarameliseerde uien, Marokkaanse ratatouille met saffraanrijst, chutney van dadels met komijn, chilivlokken en citroen… Als je creativiteit geen grenzen kent, kun je ook zonder dierlijke producten je gasten verwennen. Het is geen wonder dat Betty’s zo’n grote schare fans heeft!
Als vegetarisch eetcafé is Enig Alternatief in Arnhem ook echt enig en alternatief. Een knus zaakje dat niet zo veel mensen kan herbergen, tot grote spijt van velen. Dagelijks druipt menigeen beteuterd af, als blijkt dat dat er voor hen geen plek meer is. Tijdig reserveren luidt het advies, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor het diner wordt een ander oer-Hollands principe van stal gehaalt: eten wat de pot schaft! Elke avond staat er iets anders op het menu en dat is verplichte kost. Enig alternatief is er niet. Overdag is er wel een kaart met onder andere huisgemaakte appeltaart.
Veel mensen denken dat de mogelijkheden beperkt zijn als je geen vlees of vis serveert. Vegetarisch restaurant Betty’s in Amsterdam bewijst dat het tegendeel waar is. De eigenaar gaat dagelijks op pad om de mooiste producten uit te zoeken en zet elke dag de tafel vol met weer andere lekkere hapjes. Prachtige olijven uit Italië, gemarineerde artisjok, gecarameliseerde uien, Marokkaanse ratatouille met saffraanrijst, chutney van dadels met komijn, chilivlokken en citroen… Als je creativiteit geen grenzen kent, kun je ook zonder dierlijke producten je gasten verwennen. Het is geen wonder dat Betty’s zo’n grote schare fans heeft!
Als vegetarisch eetcafé is Enig Alternatief in Arnhem ook echt enig en alternatief. Een knus zaakje dat niet zo veel mensen kan herbergen, tot grote spijt van velen. Dagelijks druipt menigeen beteuterd af, als blijkt dat dat er voor hen geen plek meer is. Tijdig reserveren luidt het advies, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor het diner wordt een ander oer-Hollands principe van stal gehaalt: eten wat de pot schaft! Elke avond staat er iets anders op het menu en dat is verplichte kost. Enig alternatief is er niet. Overdag is er wel een kaart met onder andere huisgemaakte appeltaart.
- Herberg de Kop van ’t Land, Dordrecht
- Vegetarisch Restaurant Betty, Amsterdam
- Enig Alternatief, Arnhem
- De Eetstee, Amersfoort
- Maharaja, Nijmegen