In de Bourgogne worden de witte wijnen van de chardonnay druif gemaakt. Het gebied is voor deze chardonnay heel geschikt: Frisheid door genoeg koelte maar toch rijpe druiven. En: het kán voor een kleine prijs!
De koelte van de Bourgogne in combinatie met rijpe druiven geeft krachtige wijnen die ook nog een lekkere frisheid hebben. Dat zie je terug in deze selectie van lekkere, aangenaam geprijsde 'eenvoudige' witte Bourgognes. Het kan dus toch: lekker en betaalbaar combineren.
Details over de chardonnay en de wijngebieden vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u daar 5 heerlijke recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.
Elegante en vrij lichte stijl, wit fruit, limoen en citrus, aangenaam, lichtvoetig,fris genoeg Deen, Hoogvliet, Jan Linders, Plus, Poiesz, Vomar, ongeveer € 6,00
Recept: Opgerolde Tongfilet
2. La Chablisienne, Cuvee L.C.
Vet en gemakkelijk, dik en rijp, volle en romige stijl, door het warme jaar iets rijker dan je zou verwachten van een chablis, maar een prima en smaakvol glas Gall & Gall, ongeveer € 13,00
Recept: King crab poten van de grill
3. Charles Gruber, Vieilles Vignes, Bourgogne
Peer en perzik, romig, vet, smakelijk, vanille, toast, iets hout in de afdronk, met een bittertje na HEMA, ongeveer € 7,00
Recept: Kalkoenragout
4. Cave de Viré, Mâcon Supérieur
Gemakkelijk en open, aangenaam wit fruit, peer en perzik, zuren, bitters, heerlijk ongecompliceerd Super De Boer, ongeveer € 6,00
Recept: Garnalenkroketjes
Smakelijk en fris, mooi zuiver, wit fruit, wat citrus, zacht, echt 2005 Bas van der Heijden, Dirk van den Broek, ongeveer € 4,00
Recept: Cordon Bleu van Kip
Hier vindt u de complete PlusOnline.nl wijn top 5 met de recepten
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.