Eet u wel eens Afrikaans? Of wilt u kennis maken met deze onderbelichte keuken? IENS zocht uit bij welke vijf restaurants in Amsterdam u het lekkerst Afrikaans kunt eten!
klinkt misschien Aziatisch, maar het gaat hier om een heus Zuid-Afrikaans restaurant. Ze noemen het zelf “The Fusion Kitchen of the Rainbow Nation” en het smaakt zoals het klinkt: sensationeel! Voor een goed bord bobotie of een malse struisvogelbiefstuk draaien ze hun hand hier niet om, zelfs springbok staat op het menu. Voor een uitgebreide Zuid-Afrikaanse ‘braai’ bent u hier aan het juiste adres en de desserts, met namen als “Tante Milly's Malva pudding” en “Kwa Zulu Banana Tipsy Tert”, zijn ook al niet te versmaden. Laat u vooral niet afschrikken door het wat donkere interieur, want hier eet u Zuid-Afrikaans zoals het is bedoeld! Tip: bij mooi weer is het terras in de achtertuin open!
Kleurrijk versierde tafeltjes en Afrikaanse schilderijen sieren Fenan Klein Afrika, een knus restaurantje in de Amsterdamse Helmersbuurt. De focus van dit gezellige restaurantje ligt op de Ethiopische en Eritrese keuken. Het eten verschijnt hier in een grote schaal en geserveerd op enjera’s op tafel. Deze luchtige zuurdesempannenkoeken doen meteen dienst als bestek; met z’n allen met de handen van dezelfde schaal eten is een aparte, maar plezierige ervaring. De smaken van de, soms pittige, gerechtjes zijn buitengewoon en ook voor vegetariërs is er genoeg keuze. Alles wordt overigens bereid met biologische ingredienten en is glutenvrij. Voor het echte Afrikaanse gevoel drinkt u bij het diner een exotisch Mongozo-biertje met kokos- of mangosmaak uit een uitgeholde kalebas. Neem na het eten een typisch kopje Ethiopische koffie of thee en keer voldaan en volkomen relaxed weer terug naar huis.
Mamouche is een stijlvol restaurant in hartje Pijp. Er hangt hier een warme, oosterse en mystieke sfeer, maar het restaurant ademt ook de luxe van een Parijse brasserie. De naam van restaurant Mamouche betekent ‘mijn liefje’. Deze zaak doet zijn naam eer aan, aangezien je met liefde wordt ontvangen en bediend. De keuken kenmerkt zich door de Noord-Afrikaanse en de West-Europese keuken te combineren. Denk aan crostillant van gamba’s met een heerlijk frisse houria-salade en tajine met kip, ingelegde citroen, artisjok, aardappel en couscous. Toe bijvoorbeeld een chocolade-dadeltaartje met sorbetijs of een crème brûlée met steranijs. Kortom, verfijnde, pure gerechten met een verrassende touch. Zonder twijfel een bezoek waard!
Top vijf Afrikaanse restaurants in Amsterdam
Voor u geselecteerd door:
Lees ook:
- IENS