Getty Images
Venkelsoep met zwarte boontjes. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 1-2 venkelknollen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 6 olijven zonder pit
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Bereiding
- Maak de venkelknollen schoon. Bewaar eventueel het fijne venkelgroen. Snijd de venkel in smalle repen.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de venkel toe met 2½ dl water en het stukje bouillontablet en kook de venkel in 10-15 minuten gaar. Pureer de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng dit weer aan de kook en voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe.
- Snijd de olijven klein en roer ze door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat peper en geraspte sinaasappelschil.
- Garneer eventueel met klein geknipt venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
Recept | Menu | ||||
Energie | 250 kcal | 415 kcal | |||
Eiwit | 10 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 25 gram | 55 gram | |||
Vet | 7 gram | 8 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | |||
Vezels | 15 gram | 20 gram | |||
Zout | 1,7 gram | 2,52 gram |
Bron
- Voedingscentrum