Getty Images
Het weekend begint goed met dit heerlijke hoofdgerecht. Gebakken pangasius met wortelpuree. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met röstirondjes.
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bloem
- 2 pangasius- of tilapiafilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
- Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
- Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
- Stamp de groente tot een smeuïge puree en maak het op smaak met een beetje zout.
- Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
- Bestrooi de visfilets met peper en een beetje zout en wentel de vis door het bloemmengsel.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
- Geef er de wortelpuree bij.
Menusuggestie
Lekker met röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 10 röstirondjes
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 370 kcal | 595 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 9 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum