Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 gedroogd chilipepertje
- Stukje gemberwortel van 2 cm
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad (djinten)
- Mespunt geelwortel (kurkuma)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 koolvisfilet of andere visfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Verkruimel het pepertje.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Meng dit door de fijngemaakte peper.
- Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel, het citroensap en wat zout door.
- Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
- Warm de grill voor.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
- Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
Gebakken rijst met ananas
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 180 kcal | 665 kcal |
Eiwit | 25 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 80 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram |
Vezels | 0 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum