Vrijdag: gemarineerde vis

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • Stukje gemberwortel van 2 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad (djinten)
  • Mespunt geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 koolvisfilet of andere visfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
  1. Verkruimel het pepertje.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Meng dit door de fijngemaakte peper.
  4. Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel, het citroensap en wat zout door.
  5. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  6. Warm de grill voor.
  7. Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
  8. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.

Hiervoor heb je nodig...

    400 gram snijbonen
    Gebakken rijst met ananas

 

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Menu
Energie
180 kcal
665 kcal
Eiwit
25 gram
40 gram
Koolhydraten
3 gram
80 gram
Vet
7 gram
20 gram
Verzadigd vet
1 gram
5 gram
Vezels
0 gram
15 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum