Vrijdag: Geroerbakte andijvie met kummel

Getty Images

Met deze roerbakgroente heeft u snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel staan. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een beredingstijd van 0-15 minuten. Lekker met karbonade en aardappelen.

Ingrediënten

  • 700 gram andijvie
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
  • Citroensap

Bereiding

  1. Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Bak de kummel kort mee.
  5. Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met een beetje zout en een paar druppels citroensap.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 90 kcal 435 kcal
Eiwit 3 gram
 25 gram
Koolhydraten 5 gram
 30 gram
Vet 6 gram 20 gram
Verzadigd vet
 1 gram 4 gram
Vezels 3 gram
  5 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum