Vrijdag: kapucijners met paksoi en ananas

Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. ideaal voor de balansdag.

Ingrediënten
  • 1 (rode) ui
  • 1 paksoi
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners

Bereiding

  1. Maak de ui en de paksoi schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Laat de ananas uitlekken.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Roerbak de paksoi kort mee.
  6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Voeg de blokjes ananas toe.
  7. Verwarm de kapucijners in het kookvocht en schep ze door het groente-ananasmengsel.
  8. Maak het gerecht op smaak met een beetje zout.
Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
385 kcal
Eiwit
 20 gram
Koolhydraten
 50 gram
Vet
  7 gram  
Verzadigd vet
  1 gram
Vezels
 25 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum