Vrijdag: Kippenlevertjes met doperwtjes en champignons

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

200 gram kippenlevertjes
½ rode ui
150 gram (kastanje)champignons
300 gram doperwten (vers gedopt of uit diepvries)
1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  • Spoel de levertjes af en dep ze met keukenpapier droog.
  • Knip of snijd vliesjes weg.
  • Snijd de halve ui in snippers.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Verwarm de margarine en bak hierin de kippenlevertjes in een paar minuten aan alle kanten bruin.
  • Fruit de ui even mee.
  • Voeg de doperwtjes toe met de champignons en roerbak alles in nog een paar minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

  Recept Menu
Energie 345 kcal 615 kcal
Eiwit 30 gram
 35 gram
Koolhydraten 25 gram
 80 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram
 10 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum