Gemak uit de wok, deze mie met kalkoen, bamboescheuten en champignons. Een heerlijk eenpansgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Smakelijk eten!
Ingrediënten
- 200 gram mie
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 150 gram (grot)champignons
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel droge sherry
Bereiding
- Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Was de taugé en laat de groente uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
- Roerbak de prei enkele minuten mee.
- Voeg de champignons en de bamboescheuten toe en roerbak ze even mee. Schep de uitgelekte mie en de taugé er door en warm het gerecht goed door.
- Maak het op smaak met het gemberpoeder, ketjap en de sherry.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 560 kcal |
Eiwit | 45 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum