Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen. Het bereiden van dit eenpansgerecht duurt 15 tot 30 minuten. Perfect voor een balansdag.
Ingrediënten
- 120 gram mie
- 1 (rode) ui
- 250 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 75 gram taugé
- 150 gram runderreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 zakje zwarte bonensaus (toko of supermarkt)
Bereiding
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en halveer de peultjes.
- Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Neem het vlees uit de pan.
- Fruit de ui in de wok glazig.
- Voeg de broccoli en de peultjes toe met een scheutje water en de zwarte bonensaus.
- Laat de groente in een paar minuten gaar worden.
- Meng er de uitgelekte mie en de taugé door en warm het geheel goed door.
- Schep de runderreepjes er door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 465 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum