Vrijdag: Rode rijstsalade

Getty Images

Reuze verrrrrukkelijk

Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van30+ minuten.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels mangochutney
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel slasaus
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 6 sprieten bieslook

 

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  • Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
  • Snijd het stukje peper fijn.
  • Wrijf de mangochutney fijn en maak er met de tomatenpuree, de slasaus, de yoghurt, peper en wat zout een dressing van.
  • Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
  • Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper en de klein geknipte bieslook.


Menusuggestie

Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 345 kcal

 550 kcal
Eiwit 8 gram
 25 gram
Koolhydraten 60 gram
 65 gram
Vet 7 gram 20 gram
Verzadigd vet
 1 gram 4 gram
Vezels 6 gram

 8 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum