Getty Images
Reuze verrrrrukkelijk
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van30+ minuten.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- ½ rode peper
- 2 eetlepels mangochutney
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel slasaus
- 2 eetlepels yoghurt
- 6 sprieten bieslook
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
- Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Wrijf de mangochutney fijn en maak er met de tomatenpuree, de slasaus, de yoghurt, peper en wat zout een dressing van.
- Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
- Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper en de klein geknipte bieslook.
Menusuggestie
Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 345 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 8 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum