Vrijdag: romige koolraap met paprika

Getty Images

Koolraap met paprika.

Romige koolraap met paprika

Informatie 

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine koolraap
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • ½ dl kookroom light
Bereiding
  1. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in smalle repen.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika in stukjes.
  4. Giet de koolraap af en schep de paprika, wat tijm en de room er door. Warm de groente nog even goed door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 65 kcal 395 kcal
Eiwit 3 gram 30 gram
Koolhydraten 8 gram 35 gram
Vet 2 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 2 gram 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum