Vrijdag: rucola-tomatensalade

Een supersimpel, maar super lekker gerecht staat vandaag op het menu. Even husselen en klaar is kees. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met gebakken tofu en risotto.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje (75 gram) rucolasla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 olijven zonder pit

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  2. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
  3. Was de groente en halveer de tomaatjes.
  4. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
  5. Halveer de olijven.
  6. Meng alles door elkaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 130 kcal 640 kcal
Eiwit 3 gram 20 gram
Koolhydraten 10 gram 75 gram
Vet 8 gram 25 gram
Verzadigd vet 1 gram 9 gram
Vezels 4 gram 6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum