Groentestoofpotje
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
- Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
- Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels, peper en een beetje zout toe.
- Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 120 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum