Vandaag op het menu: de ultieme vitamineburger. Dit recept is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje
- 1 dl magere yoghurt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gram wortelreepjes (zakje)
- 1 klein zakje sla
- Stukje ui
- 2 eetlepels hot ketchup
- 200 gram mager rundergehakt
- 4 volkorenbolletjes
Bereiding
- Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
- Pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
- Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
- Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met de hotketchup, peper en een beetje zout door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger.
- Geef de rest van de groente en de yoghurtdip er bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 525 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum