Woensdag: cajunkip met zoete aardappel

Lekkere kip met cajunkruiden.

Cajunkip met zoete aardappel

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht
  • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Meng de cajun kruidenmix door de olie.
  4. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
  5. Rooster de blokjes aardappel 30 minuten. Schep ze een keer om.
  6. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
  7. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken.
  8. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  9. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 330 kcal 500 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 35 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 5 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum