Lekkere kip met cajunkruiden.
Cajunkip met zoete aardappel
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel
- 2 theelepels cajun kruidenmix
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
- 1 (rode) ui
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Meng de cajun kruidenmix door de olie.
- Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
- Rooster de blokjes aardappel 30 minuten. Schep ze een keer om.
- Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
- Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken.
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 330 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum