Met sambal en seroendeng.
Hoofgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Lekker met nasi goreng met gebakken ei.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel seroendeng
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht.
- Bak de sambal kort mee.
- Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
- Schep de peterselie er door en maak de groente op smaak met een beetje zout.
- Strooi de seroendeng er over.
Lekker met nasi goreng met gebakken ei.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels nasi goreng
- 2 eieren
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 125 kcal | 440 kcal |
Eiwit | 4 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 45 gram |
Vet | 8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 5 gram |
Vezels | 7 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum