Getty Images
Harira met kikkererwten staat vandaag op het menu. Dit eenpans hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd bedraagt 30 minuten. Lekker met een sneetje volkorenbrood.
Ingrediënten
- 200 gram lamsschouder of lamslap
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- 3 dl bouillon
- 1 klein blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 1 blik gepelde tomaten
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en de bouillon toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Roer de kikkererwten de tomaten door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 470 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 40 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum