Woensdag: kerrierijst

Getty Images

Variatie in een handomdraai. Een heerlijk rijstgerecht bij bijvoorbeeld gebakken vis of witlofsalade.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 3-4 dl groentebouillon
  • 1 klein blik doperwten

Bereiding

  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de ui in de olie glazig.
  • Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
  • Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
  • Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
  • Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 385 kcal 695 kcal
Eiwit 9 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 90 gram
Vet 8 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 5 gram
Vezels 5 gram 8 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum