Getty Images
Variatie in een handomdraai. Een heerlijk rijstgerecht bij bijvoorbeeld gebakken vis of witlofsalade.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerrie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 3-4 dl groentebouillon
- 1 klein blik doperwten
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
- Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 385 kcal | 695 kcal |
Eiwit | 9 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 90 gram |
Vet | 8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum