Getty Images
Hoofdgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 klein blik kikkererwten
- 2 theelepels kappertjes
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein ei
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepel cornflakes
Bereiding
- Maak de uien en de knoflook schoon.
- Houd voor de kikkererwtenkoekjes een halve ui en een half teentje knoflook apart.
- Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
- Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel van de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
- Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
- Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het licht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe de kikkererwten met de halve ui, het halve teentje knoflook, de kappertjes, de mosterd en wat zout in een kom.
- Pureer dit met een staafmixer tot een grove puree.
- Klop het ei los.
- Meng het ei en de maïzena door de kikkererwten tot het een smeuïge massa is om er koekjes van te vormen. Vorm er 8 koekjes van.
- Meng het paneermeel met de cornflakes en druk de koekjes in het mengsel. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
- Bak de koekjes in de rest van de olie in 5 minuten heet en bruin.
- Geef er de chutney bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 205 kcal | 395 kcal |
Eiwit | 7 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 45 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum