Woensdag: Krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney

Getty Images

Hoofdgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 klein ei
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepel cornflakes

 

Bereiding

 

  • Maak de uien en de knoflook schoon.
  • Houd voor de kikkererwtenkoekjes een halve ui en een half teentje knoflook apart.
  • Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  • Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel van de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
  • Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  • Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het licht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Doe de kikkererwten met de halve ui, het halve teentje knoflook, de kappertjes, de mosterd en wat zout in een kom.
  • Pureer dit met een staafmixer tot een grove puree.
  • Klop het ei los.
  • Meng het ei en de maïzena door de kikkererwten tot het een smeuïge massa is om er koekjes van te vormen. Vorm er 8 koekjes van.
  • Meng het paneermeel met de cornflakes en druk de koekjes in het mengsel. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Bak de koekjes in de rest van de olie in 5 minuten heet en bruin.
  • Geef er de chutney bij.

 

Voedingswaarden per persoon

 

 ReceptMenu
Energie205 kcal395 kcal
Eiwit7 gram15 gram
Koolhydraten           20 gram45 gram
Vet10 gram15 gram
Verzadigd vet 2 gram3 gram
Vezels5 gram10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum