Getty Images
Tomatensaus maakt u zelf voor deze overheerlijke macaronischotel. Dit eenpansgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 150 gram volkoren macaroni
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
- Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de knoflook mee.
- Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
- Maak het op smaak met peper en een beetje zout.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje er boven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
- Laat de saus zacht pruttelen.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de macaroni af en schep de tomatensaus er door.
- Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 545 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum