Woensdag: macaronischotel met courgette

Getty Images

Tomatensaus maakt u zelf voor deze overheerlijke macaronischotel. Dit eenpansgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
  4. Fruit de knoflook mee.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
  6. Maak het op smaak met peper en een beetje zout.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje er boven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
  9. Laat de saus zacht pruttelen.
  10. Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus er door.
  12. Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum