Getty Images
Nagerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eiwit
- 1½ eetlepel poedersuiker
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 limoen
- 10 gram muntblaadjes
- 3-4 mango's of 400 gram mangostukjes uit de diepvries
- 2-3 eetlepels honing
Bereiding
- Roer de bloem en de margarine tot een glad mengsel.
- Roer er het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad door.
- Verwarm een droge koekenpan met een anti aanbak bodem.
- Schep van het mengsel ca. 10 smalle reepjes in de hete pan.
- Draai het vuur laag. Bak de reepjes op klein vuur in 20 minuten knapperig en goudbruin. Keer ze af en toe.
- Neem de wafeltjes uit de pan en laat ze afkoelen.
- Bewaar de wafeltjes tot gebruik in een goed sluitende trommel.
- Boen de limoen goed schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Was de munt en houd 4 blaadjes achter voor garnering.
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pitten.
- Pureer de stukken mango met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de muntblaadjes, de honing en 2 eetlepels water met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Laat de vruchtenpuree in de diepvries bevriezen.
- Laat voor gebruik de mangopuree een beetje ontdooien.
- Mix de bevroren mangopuree snel tot een smeuïge massa.
- Verdeel het over 4 coupes en garneer met de overgebleven muntblaadjes en 1 of 2 sesamwafeltjes.
- Gebruik eventueel mango uit blik. Gebruik dan geen honing.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 175 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 4 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum