Met zelfgemaakte saus
Ingrediënten
- 400 gram (pruim)tomaten
- 1 rode paprika
- ½ spaanse peper
- 50 gram mager rookspek
- 1 teentje knoflook
- 150-200 gram volkoren lintmacaroni
- Tijm
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein. Snijd het spek in kleine blokjes.
- Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit. Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
- Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
- Kook intussen in water met zout de lintmacaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de tomatensaus op smaak met peper, zout, tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door. Schep de saus op de pasta.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 415 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum