Lekker met snijbonen
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Ca. 5 dl visbouillon (van tablet)
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram risottorijst
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 gram grote garnalen, (diepvries) ontdooid
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en en snijd het klein.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glanzen.
- Roer de tomaat en het chilipoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten.
- Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
- Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij.
- Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
- Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3-4 minuten gaar.
- Schep de garnalen op de risotto.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 455 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram |
Vet | 9 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum