Getty Images
Een heerlijk pastagerecht staat er woensdag op het menu. Het bereiden van de schelpjespasta met ham en tomatenpesto duurt 15 tot 30 minuten. Het recept is geschikt voor 2 personen. Lekker met koolrabi.
Ingrediënten
- 250 gram kerstomaatjes
- 10 olijven zonder pit
- 10 blaadjes basilicum
- 50 gram gekookte ham
- 50 gram rauwe ham
- 4 eetlepels rode pesto
- 150 gram volkoren schelpjes pasta
Bereiding
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de olijven klein.
- Knip de basilicum klein.
- Snijd de ham in dunne reepjes.
- Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe de pesto met 3 eetlepels water en de kerstomaatjes in een kleine pan.
- Laat de tomaatjes heet worden.
- Roer er de reepjes ham en de olijven door.
- Giet de pasta af en houd een paar lepels kookvocht over.
- Roer het kookvocht en de basilicum met de tomaatjes en pesto door de pasta.
Menusuggestie
Lekker met koolrabi.
Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 koolrabi's
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 575 kcal | 620 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum