Getty Images
Een Italiaans hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten met een beetje ansjovis voor wat extra pit.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 ansjovisfilets (blikje)
- 1 blik tomatenblokjes
- Oregano
- 175 gram volkoren spaghetti
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
Bereiding
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
- Voeg de tomaten met het sap, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Kook de spaghetti in ruim water gaar.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Schep de tonijn door de saus.
- Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 420 kcal | 495 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 50 gram | 55 gram |
Vet | 9 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum