Puur Hollands is deze sperziebonenovenschotel. Dit recept is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 700 gram aardappelen
- 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ eetlepel kerrie
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram mager rundergehakt
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en een beetje zout een puree.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Was de rozijnen.
- Fruit de ui met de kerrie, peper en weinig zout in de margarine goudbruin.
- Bak het gehakt mee gaar en rul.
- Voeg de tomaten en de rozijnen toe en smoor het enkele minuten.
- Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er in een hete oven of onder de grill een bruin korstje opkomen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 660 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 85 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 7 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum