Lekker én cholesterolarm.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten
- 5 olijven zonder pit
- 4 takjes koriander
- Stukje ui
- 200 gram tartaar
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 1 rode paprika
- ½ blik gepelde tomaten
- Mespunt sambal
- Mespunt gemalen komijn
- 1 dl bouillon
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Knip de korianderblaadjes klein en snijd het stukje ui in snippers.
- Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
- Maak het tartaar aan met de olijven, de koriander, de ui, het broodkruim, peper en weinig zout.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
- Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of blender.
- Roer dit met de sambal en komijn door de bouillon en breng de saus aan de kook.
- Maak de saus op smaak met peper en een beetje zout.
- Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 245 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum