Getty Images
Vanavond staat er venkel met aardappelpartjes uit de oven op het menu. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Lekker met reepjes kalkoenfilet.
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 venkelknol
- 2 groene paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
- Maak de groente schoon.
- Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
- Snijd de paprika’s en de ui in stukken.
- Laat de knoflookteentjes heel.
- Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
- Laat de groente in 40 minuten gaar worden.
- Schep alles 1 of 2 keer om.
- Strooi er het fijne venkelgroen over.
Menusuggestie
Lekker met reepjes kalkoenfilet.Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram reepjes kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 240 kcal | 390 kcal |
Eiwit | 5 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 40 gram | 40 gram |
Vet | 6 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 7 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum