Woensdag: venkel met aardappelpartjes uit de oven

Getty Images

Vanavond staat er venkel met aardappelpartjes uit de oven op het menu. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Lekker met reepjes kalkoenfilet.

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
  6. Snijd de paprika’s en de ui in stukken.
  7. Laat de knoflookteentjes heel.
  8. Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
  9. Laat de groente in 40 minuten gaar worden.
  10. Schep alles 1 of 2 keer om.
  11. Strooi er het fijne venkelgroen over.

Menusuggestie

Lekker met reepjes kalkoenfilet.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram reepjes kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 240 kcal  390 kcal
Eiwit 5 gram  25 gram
Koolhydraten 40 gram  40 gram
Vet 6 gram  10 gram
Verzadigd vet 1 gram  2 gram
Vezels 7 gram  7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum