Getty Images
Een uitgebreid menu voor nieuwjaarsdag: gevulde witlofbladen met feta, geroerbakte varkenshaas met prei en abrikozenflip. Dit menu is geschikt voor twee personen en heeft een totale bereidingstijd van 45 minuten. Eet smakelijk!
Gevulde witlofbladen met feta
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- Stukje rettich
- Azijn of citroensap
- 4 sprieten bieslook
- 4 grote witlofbladen
- 50 gram feta light
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in een beetje water wellen.
- Rasp het stukje rettich en meng er wat azijn of citroensap en peper door.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Meng dit met de uitgelekte rozijnen door de rettich.
- Was de witlofbladen en plaats ze op 2 borden.
- Vul ze met het rettichmengsel en verkruimel de feta er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte varkenshaas met prei, gestoofde courgette en röstirondjes uit de oven.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 60 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 7 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Geroerbakte varkenshaas met prei
Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas
- Gemberpoeder
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- ½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel hazelnoten
Bereiding
- Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. ½ cm. Bestrooi ze met peper, een beetje zout en gemberpoeder.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in enkele minuten lichtbruin.
- Voeg de prei toe en roerbak dit kort mee.
- Giet de wijn er bij en stoof het geheel nog enkele minuten.
- Hak de hazelnoten grof en strooi ze er op het laatst over.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en röstirondjes in de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 10 röstirondjes
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 250 kcal | 505 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 7 gram |
Abrikozenflip
Ingrediënten
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 200 gram abrikozen uit blik
- ± 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 1½ dl magere griekse yoghurt (0%)
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Pureer de abrikozen met de likeur met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde moes.
- Maak dit op smaak met wat honing.
- Schep de abrikozenmoes en de yoghurt in laagjes in 2 glazen coupes.
- Roer met een vork er doorheen om een marmereffect te krijgen.
- Garneer met de geschaafde amandelen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte varkenshaas met prei, gestoofde courgette en röstirondjes uit de oven.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 230 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum