Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 100 gram gedroogde abrikozen
- Stukje sinaasappelschil
- 1 dl sinaasappelsap
- 100 gram light roomkaas
- 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereidingswijze
- Was de abrikozen.
- Breng de abrikozen met een stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
- Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
- Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en klop de abrikozenpuree er door.
- Maak dit op smaak met citroensap en basterdsuiker.
- Verdeel de mousse over 2 coupes.
- Garneer met een sinaasappelschilletje.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, Chinese koolsalade met zongedroogde tomaatjes en aardappelen.
Voedingswaarde per persoon | |
Recept | |
Energie | 300 kcal |
Eiwit | 10 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vet | 5 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum