Vandaag komt de lente op tafel met als hoofdgerecht een aspergesalade gevolgd door rabarbercompote met aardbeien.
Aspergesalade
Informatie- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Groentegerecht
- 500 gram asperges
- 1 ei
- 2 eetlepels slasaus
- 2 eetlepels zure room
- Azijn
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 3 takjes peterselie
- Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
- Kook de asperges 5 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
- Kook het ei hard, pel het en hak het klein.
- Maak van het gehakte ei met de slasaus, de zure room, wat azijn, de tomatenketchup en wat peper een saus.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
- Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham en gebakken krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
8 plakjes achterham
300 gram krielaardappelen
1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 115 kcal | 425 kcal | ||
Eiwit | 6 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 9 gram | 35 gram | ||
Vet | 10 gram | 20 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 5 gram | ||
Vezels | 2 gram | 4 gram |
Rabarbercompote met aardbeien
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 250 gram rabarber
- 150 gram aardbeien
- 1 dl rode vruchtensap of tweedrank tropische mix
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels halfvolle kwark
Bereiding
- Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien een keer door.
- Breng de rabarber met de vruchtennectar aan de kook. Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
- Schep de aardbeien met de suiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
- Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel kwark op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham, aspergesalade en gebakken krieltjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum