Getty Images
Dit gerecht is zeer geschikt voor een echte koude winteravond. Staat in ongeveer een half uurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken!
Ingrediënten
- 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 200 gram mager rundergehakt
- +1,5 dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak het rundergehakt met peper en een beetje zout in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de ui mee glazig.
- Bak de champignons kort mee.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en weinig zout een puree.
- Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 575 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 65 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 10 gram |
Appel met honing en cranberries
- 1 eetlepel gedroogde cranberries
- 2 eetlepels honing
- Mespunt kaneel
- 1.5 dl magere griekse yoghurt
- 2 rode appels
Bereiding
- Meng de gedroogde cranberries en de kaneel door de honing.
- Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
- Was de appels en boor de klokhuizen er uit. Snijd de appels in dunne plakken.
- Stapel de plakken weer op elkaar op de yoghurt.
- Druppel de honing er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht de boerenkool-ovenschotel
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 185 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum