McHealthy-menu
Ingrediënten
- ½ kleine ui
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bloem
- 2½ dl groentebouillon
- ½ dl halfvolle melk
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Fruit de ui in de margarine.
- Bak de champignons kort mee. Voeg een beetje peper toe.
- Strooi de bloem er over en warm de bloem goed door.
- Giet de bouillon er bij en breng dit al roerend aan de kook.
- Kook de soep nog 1 minuut door.
- Roer er de melk door en breng aan de kook.
- Was de peterselie en knip de blaadjes boven de soep klein.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 6 gram | |
Vet | 5 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum