Op deze 'stille zaterdag' is het hoofdmenu courgette-tomatengratin gevolgt door yoghurt met gegrilde sinaasappel.
Courgette-tomatengratin
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 400 gram courgette
- ½ doosje kerstomaatjes (125 gram)
- 2 eieren
- ½ dl halfvolle melk
- 50 gram geraspte belegen 40+ kaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim of verkruimel 2 volkorenbeschuiten.
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Klop de eieren los met de melk, peper en een beetje zout.
- Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren er over.
- Meng de kaas met het broodkruim en strooi dit er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni met pesto.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels volkoren macaroni
2 eetlepels pesto
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 295 kcal | 635 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 20 gram | 70 gram | ||
Vet | 10 gram | 20 gram | ||
Verzadigd vet | 6 gram | 8 gram | ||
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Yoghurt met gegrilde sinaasappel
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel muesli
- 2½ dl magere griekse yoghurt
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik.
- Snijd de parten uit de vliezen.
- Verdeel de sinaasappelparten over 2 ovenvaste schaaltjes.
- Laat de sinaasappels onder de hete grill in een paar minuten heet worden. Druppel er de honing over en strooi de muesli er over.
- Bak dit in een paar minuten bruin.
- Schep er de yoghurt naast.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 155 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum