Getty Images
Courgettesoep met zalm
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 4 dl bouillon
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: oorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 235 kcal | 400 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum