Een crostini als voorgerecht, en aubergine-aardappelomelet als hoofdgerecht.
Crostini met oesterzwammen
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ teentje knoflook
- Mespunt provençaalse kruiden
- 6 kleine oesterzwammen
- 6 sneetjes volkoren stokbrood
Bereiding
- Meng de olie met de uitgeperste knoflook, de kruiden, peper en weinig zout.
- Maak de oesterzwammen schoon. Leg ze op een schaal en druppel de olie er op.
- Warm de grill voor.
- Rooster de sneetjes brood onder de grill bruin.
- Rooster de oesterzwammen in enkele minuten onder de grill gaar en bruin. Leg ze op het brood.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 120 kcal |
Eiwit | 4 gram |
Koolhydraten | 10 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 3 gram |
Aubergine-aardappelomelet
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 1 eetlepel olie
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 2 theelepels provençaalse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Maak de ui en de aubergine schoon.
- Snijd de ui in snippers en de aubergine in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de aubergine al omscheppend gaar.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe.
- Maak het mengsel op smaak met wat peper en een beetje zout.
- Klop de eieren los met de melk en voeg peper, een beetje zout en de Provençaalse kruiden toe.
- Giet het eiermengsel over het auberginemengsel.
- Laat de eieren op niet te heet vuur gaar worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum